5. nap 2017. június 2.

Ma, a reggeli után fájó szívvel hagytuk el Gyergyószentmiklóst.  Miután összeszedtük minden holminkat, sikeresen bepakoltunk mindent, már csak egy pillanatra álltunk meg az iskolánál, hogy elköszönjünk Csilla nénitől, a gyergyói gyerekek osztályfőnökétől.

Bővebben...

4. nap 2017. június 1.

4. nap 2017. június 1.
A mai napunkat a Gac-oldalban kezdtük. Szilveszter, egy kilencedikes fiú mesélte el az 1944 szeptemberében meggyilkolt fehérvári katonák történetét. Megkoszorúztuk az emlékművet, elénekeltük a magyar és a székely himnuszt.

Bővebben...

3. nap 2017. május 31.

3. nap 2017. május 31.
Reggeli után ma a Gyimesek felé vettük az utunkat testvériskolánk, a Fogarassy Mihály Általános Iskola két osztálya is elkísértek minket.
Gyönyörű hegyek között vezetett az út. Egyik ámulatból a másikba estünk.
Gyimesfelsőlokon meglátogattuk az Árpádházi Szent Erzsébet Líceumot. Itt az iskola aligazgatója mesélt az iskoláról, majd egy ötödikesekből álló csoport gyönyörű népdalokat énekelt, majd a 10. és 11-es diákokból álló zenekar muzsikájára táncoltunk.

Bővebben...

2. nap 2017.05.30

.A mai nap reggeli után továbbindultunk Marosvásárhelyről, Parajdra. Itt lementünk a sóbányába. Hatalmas csarnokokban járhattunk, megcsodálva azokat a művészeti alkotásokat, amelyeket sóból készítettek. Lehetett vásárolni parajdi sót és persze minden mást is, pörgettyűs izébizét és egyéb hasznos dolgokat.

Bővebben...

Határtalanul! program 2017. május 29. 1. nap


Hajnali ¾ 5-kor találkoztunk az iskolánál. Mindenki izgatottan várta, hogy a bepakolás után elinduljunk.
A korai kelés ellenére a legtöbben végigbeszélgettük az utat. A határon minden gond nélkül, gyorsan átjutottunk.
Az első megállónk a Királyhágó volt. Itt láttuk meg az igazi Erdélyt. Elénk tárultak a hegyek. A szerpentineken kanyarogva haladtunk tovább.
A mai napunk fénypontja a Tordai hasadék volt. Laci bácsi út közben mesélt a hasadékról, a keletkezéséről. Mesélt a kolozsvári és a tordai magyar színházról.
A hasadékba ámulva léptünk be. Jó sokat gyalogoltunk, volt, hogy a sziklához lapulva, volt, hogy az imbolygó hídon átkelve. Nagyon szép és izgalmas volt.
Délután indultunk a mai napunk végállomására, Marosvásárhelyre. A városba érve megtekintettük a Kultúrpalotát és a színházat.
A szállásunkon már meleg vacsora várt minket. A végén még sütemény is volt, amit itt Erdélyben tésztának hívnak.
A fárasztó nap után a kényelmes szobákban gyorsan álomba szenderültünk.
Holnap már találkozunk a gyergyói gyerekekkel!

Képek: https://goo.gl/photos/MhGrX2f29NVXXYun8

Határtalanul 2017

hatartalanul

HAT-16-01-0302

BARANGOLÁS vándorszínészek és népi alakoskodók nyomában ERDÉLYBEN

2017. május 29- június 4.

1 329 000 Ft

LOGOPALYAZAT

minositett

 bázis szögletes

 

 

dth2016

 

logotop

 

 

 

naplo t

webmail-kicsi

OneDrive-kicsi

kozos ugy

mentoralo

Támogatóink

microchip l

 

 

sulitech