AFS

Az AFS egy nemzetközi, önkéntes alapon működő, kormányoktól és vallásoktól független, nem profit orientált szervezet, amely interkulturális tanuláshoz nyújt lehetőséget, ezzel is segítve az embereket, hogy elsajátíthassák azt a tudást, képességet és megértést, mely az igazságosabb és békésebb világ megteremtéséhez szükséges.
Az" AFS Magyarország" II. helyezést ért el a világ nyolcvan szervezete közül az elmúlt év munkája alapján. Ez óriási siker.
Az AFS International Kuratóriuma 2013-ban nyolcvan ország legjobb önkénteseiből három önkéntesnek ítélte oda a Galatti- díjat. Az egyik díjazott Rosta Károly, a fehérvári AFS körzet elnöke lett.
Iskolánk 2012-től áll kapcsolatban az AFS székesfehérvári szervezetével. A kapcsolat felvételével az volt a célunk, hogy az angol nyelv segítségével minél többet megtudjanak a világról érdeklődő diákjaink. Az iskolánkban működő angol nyelvi szakkör gyakori vendégei az AFS-es diákok. Rendszeresen tartanak előadást országukról angol nyelven, beszélnek kultúrájukról és szívesen válaszolnak diákjaink kérdéseire az előadást követő kötetlen beszélgetés alatt. Ezek az együttlétek diákjaink számára közelebb hoznak távoli országokat, kultúrákat. Így hallhattunk már előadást például Japánról, Törökországról, Brazíliáról, Chiléről és Hongkongról.

A 2012-13-as tanév végén a külföldi diákok részt vettek a Vörösmarty Színházban tartott kulturális bemutatónkon is, ahol magyar néptáncokat adtak elő.

A kapcsolatot azóta is folytatjuk, a találkozókról készült képek megtalálhatók iskolánk galériájában.