Hagyományaink

Verébavató

A munkatervben szereplő nevelési célok elérése, a szocializáció folyamatainak elősegítése, a kortársi kapcsolatok megerősítése az elsődleges szempont, amikor megszervezzük az ötödik osztályosok hagyományos Verébavató bemutatkozó délutánját minden év novemberében.
Az előzetes tevékenységek közé tartozik az osztályok műsorának összeállítása. A műsorok több oldalról is bemutatják, mit tudnak a "verebek", vagyis a friss felső tagozatos diákok.

Farsang

A farsangi időszak a szórakozás, móka, jókedv ideje. A nagyszámú diákság ötletesnél ötletesebb jelmezben jelenik meg. Rövid bemutatkozáson tudjuk meg, kit is rejt az álarc, a jelmez. A zsűrinek nehéz a dolga, pedig egyéni és csoportos díjak is várják gazdáikat. A legvidámabb mindig az az osztály, ahol az osztályfőnök is jelmezt ölt magára.
Aki itt nem nyert, szerencsés lehet az izgalmas tombolasorsoláson. Az éhes és szomjas gyerekeket a szülők által üzemeltetett büfé várja.
A disco, a tánc sem maradhat el, fergeteges sikere van a legjobb zeneszámoknak. A farsangi buli az egyik legvidámabb nap az iskolában!

Őszköszöntő

Nagy élmény volt diákjainknak a Mihály-napi vásár, ahol a gyerekek maguk készítette tárgyakat árusítottak. 2 "arany" tallér volt a munkájuk jutalma, amit a vásáron elkölthettek.
Az őszi akadályverseny állomás helyein néprajzi feladatok, találós kérdések, mozgalmas játékok, nyelvi és képzőművészeti tevékenységek szórakoztatták diákjainkat.
Jó hangulatú, egészséges életmódhoz kapcsolódó vetélkedőkön mérték össze tudásukat tanulóink.
A színes-zajos őszi időszakot Katalin-napi táncház zárta, amely után elcsendesülve vártuk az Advent eljöttét.
Kedves eseménye az őszi programjainknak a környező óvodák játékosan sorversenyző nagycsoportosai. Tanulóink örömmel fogadják a kedves óvóménijeiket és ovis társaikat.

Téli ünnepkör

A téli időszakra már novemberben készülődünk. Egyszerű, gyerekek által könnyen létrehozható ajándéktárgyakat készítünk, melyeket az adventi időszakban ki is állítunk megtekintésre. A Mikulás - váró közös tagozati programunk után a szülői munkaközösség gondoskodik arról, hogy a meglepetés csomag várja a gyereket.
A kicsik karácsonyán egymás műsorainak megtekintésével hangoljuk rá a kicsiket a szeretet ünnepére. A szülőknek 2 évente a Jézus szíve templomban hangversenyt adunk, melyen a gyerekeken kívül fellép az iskola alkalmi tanári kórusa is.
A téli ünnepkör az osztályszintű jelmezes farsangi bálokkal zárul.

Falfestő verseny

Iskolánk kétévente az udvaron található garázssor üres falait kihasználva városi falfestő versenyt hirdet. 

Kulturális bemutató

A kulturális bemutatón iskolánk diákjai kis jelenetekkel, tánccal, dallal, zenével kedveskednek szüleiknek. Minden második évben szervezzük meg ezt a hagyományosan magas színvonalú bemutatót.