HEROSZ

Iskolánk évek óta tagja a HEROSZ Állatotthon iskolai tagozatának. A természet-és állatvédő szervezet havonta 1 alkalommal, a 2014-2015. tanévben minden hónap utolsó keddjén 15 órakor tartja foglalkozásait a Széna Téri Általános Iskolában. Évente 1 alkalommal (előreláthatóan májusban) külső helyszínen ismerkednek a gyerekek a természettel. A tagság feltétele 1500 Ft befizetése, amellyel az Állatotthon működését segítik, ezzel is ösztönözve az önkéntesség vállalására. Az összeg befizetéséről az első foglalkozást követően számlát kapnak a szülők, melyet a gyerekekkel küldünk el. Az idei tanévben újra kezdő csoportot indítunk.


Fontos számunkra, hogy a gyerekek ne csak megtanulják az elméleti tananyagot, de azt a gyakorlatban alkalmazni is tudják. Ökoiskolaként a környezetvédelem beépül a helyi tantervbe is. Iskolai rendezvényeink, szervezéseink során a gyerekek testközelbe kerülnek a természettel. Megtanulnak figyelni, hallani és tapasztalni, hiszen célul tűztük ki a környezettel harmonikus életvitel megismertetését, illetve azt, hogy megtanítsuk a gyerekeknek a természet törvényeit, melynek figyelembevételével óvjanak minden élőlényt és a Földet. Megtanulják, hogy a környezetvédelem minden egyes ember érdeke, mert így tudunk a XXI. század kihívásainak megfelelő jövőképet adni. Gondolataikban és cselekedeteikben is ösztönözzük az önkéntesség vállalását.
A HEROSZ Fejér Megyei Szervezetének tevékenységéről a http://fehervariallatotthon.hu/hu/hirek honlapon találnak bővebb információt.

Taglétszám: 78 fő

Előadások: hétfő-kedd 15-16 óráig két csoportban (39-39fő)

szeptember- tagszervezés, ismertető, tagdíjszedés

október - Kisemlősök a lakásban

november - Hüllők és más érdekes állatok

december 12. 14óra - Állatok karácsonya

január - Vadmadárkórház bemutatkozása

február - Környezetvédelem és amit a lepkékről tudni lehet

március - Magyar kutyafajták, fajmentés

április - Galambok és nyestek, állatok a városban

május - foglalkozás az állatothonban vagy játék az iskolában

június - nyílt nap az állatotthonban

 

 

microsoftsuli


diablogó2
 

 

taneszköz 

 

 

 face

 

újorvosi

 

 

vLOGOPALYAZAT

 

 

 

enapló

 

OneDrive-kicsi

ÉTKEZÉS

bazis szogletes 2020 2023

minositett   

kozos ugy

mentoralo